Pesemne.ro – limba semnelor, la îndemână!
În prezent, în România, sunt peste 30.000 de surzi și hipoacuzici, 5.000 dintre aceștia fiind copii și adolescenți. Cifrele cresc îngrijorător de la an la an, cauzele fiind multiple: de la expunerea la zgomote foarte puternice până la accidente sau infecții netratate. Însă urmările sunt foarte clare – o viață trăită mai degrabă în izolare. În acest context, limba semnelor deschide comunicarea între o categorie de oameni care are nevoie să fie înțeleasă, sprijinită și auzită dincolo de cuvinte și oamenii care își doresc ca această schimbare să înceapă de la ei.
Cu ajutorul www.pesemne.ro – prima platformă digitală de interacțiune între hipoacuzici și restul populației – spargem și mai mult din barierele de comunicare existente și sperăm ca, în timp, acest instrument de învățare să ducă la o mai bună integrare a persoanelor hipoacuzice în societate.
321sport #RunningCulture este o comunitate de alergare fondată în 2015 și care organizează evenimente sportive, educaționale și de implicare socială. În cei peste 7 ani de existență, comunitatea 321sport a adus împreună peste 20.000 oameni pasionați de alergare în cadrul programului #dela1la21, menit să ajute orice om să treacă linia de finish a unui semimaraton, iar accentul este pus pe crearea de conexiuni umane prin sport. Orice s-ar întâmpla în lume, marțea la 19:30 se organizează alergările 321sport din parcul Herăstrău, statuia Charles de Gaulle.
Scopul 321sport este de crea o adevărată cultură a alergării în România, atât prin organizarea constantă de evenimente gratuite deschise pentru oameni de toate vârstele, cât și prin curse legendare, precum #TuraDeVis, alergarea de la apus la răsărit, Revelionul Alergătorilor, 22:22 sau The Speed Project Romania.
În plus, 321sport este “motorul” din spatele campaniei #MyBloodIsGold, prin care sute de alergători amatori sau profesioniști donează sânge în fiecare an, salvând mii de vieți.
În ceea ce privește accesibilitatea alergării pentru persoanele surde, 321sport a lansat un serial educațional denumit ABC-ul Alergării, în care sunt explicate în limba semnelor toate informațiile relevante despre alergare.
Zi de Bine pune reflectorul pe punctele dureroase mai puțin vizibile, aduce ONG-urile mai aproape de bineFăcători, le ajută să strângă fondurile necesare pentru implementarea proiectelor și dă ocazia oamenilor să facă Bine repede și simplu. O rețetă a multiplicării binelui care a dat roade!
12 luni ale anului – 12 cauze umanitare – 12 comunități și ONG-uri la început de drum, sprijinite cu ajutorul oamenilor și companiilor care aleg să-și doneze ziua aniversară pentru a strânge fonduri. Acesta a fost calculul cu care a pornit la drum Zi de Bine, organizația care ajută comunitățile și ONG-urile la început de drum să dezvolte, în fiecare lună, soluții reale pentru provocări ce țin de educație, sănătate (fizică, emoțională și mintală), incluziune socială, sărăcie sau mediu.
La doi ani de la înființare, asociația a ajuns să își dubleze numărul de proiecte lunare, deschizând din 2022 Zi de Bine Moldova, dedicată comunităților în nevoie din nord-estul României, iar la București a deschis Centrul Comunitar Zi de Bine. Pe str. Uranus, nr. 150, se întâmplă ateliere, întâlniri, dezbateri, workshop-uri, expoziții și multe alte acțiuni prin care facem și ne facem bine unii altora în comunitate. Un spațiu sigur și prietenos unde fiecare zi e Zi de Bine!